E-mail bedreigingen

E-mailcommunicatie is al lang niet meer weg te denken uit de hedendaagse zakelijke communicatie. E-mail is een vertrouwde, essentiële en vaak zelfs kritische manier geworden om vertrouwde informatie te delen en zaken te doen.

Helaas zitten er een paar serieuze kwetsbaarheden in het ontwerp van het oorspronkelijke e-mail communicatiesysteem. Hierdoor kan het e-mail systeem eenvoudig misbruikt worden. Dit misbruik en de gemoeide schade neemt nog steeds toe. De volgende risico’s spelen momenteel een steeds grote rol in dit misbruik, zoals: CEO fraude, spoofing, spam, phising/whaling en impersonatie:

CEO-fraude

Een argeloze werknemer of manager van de financiële afdeling ontvangt een ogenschijnlijk betrouwbaar e-mailbericht van de CEO of CFO met het verzoek om gevoelige data te delen of om geld over te schrijven naar een rekening van een fraudeur.

Spookfactuur

Jouw inkoopafdeling ontvangt via een ogenschijnlijk betrouwbaar e-mailbericht van een bekende leverancier een betalingsverzoek naar de rekening van een fraudeur.

Phishing en schadelijke e-mails naar jouw zakenrelaties

Jouw klanten ontvangen via een ogenschijnlijk betrouwbaar e-mailadres van jouw organisatie het verzoek om een accountaanpassing, waarbij gevoelige privé data door de fraudeur wordt ontfutseld, of klanten worden geïnfecteerd door mogelijke malware in deze e-mails.

Persoonlijke gegevensdiefstal

Medewerkers van personeelszaken of de boekhouding ontvangen een ogenschijnlijk betrouwbaar e-mailbericht met het verzoek om persoonlijk identificeerbare informatie (PII) of belastingaangiften van jouw werknemers en leidinggevenden te sturen.

Attorney Impersonation

Fraudeurs doen zich via een ogenschijnlijk betrouwbaar e-mailbericht voor als een advocaat of iemand van het advocatenkantoor om cruciale en vertrouwelijke zaken te ontvreemden.

E-mail reputatie / SPAM blacklist

Een vertrouwd e-maildomein van jouw organisatie wordt ergens wereldwijd misbruikt om SPAM te verspreiden, waardoor het gehele e-maildomein vervolgens op één of meerdere SPAM blacklists belandt. Hierdoor worden tijdelijk al de e-mailberichten vanuit dat domein wereldwijd geblokkeerd, totdat jouw organisatie het lukt om weer van deze blacklists af te worden gehaald.

Het is de laatste tijd met tal van voorbeelden pijnlijk gebleken dat verschillende organisaties hierdoor grote financiële risico’s en reputatieschade hebben opgelopen. Vandaar dat het zaak is dat uw e-maildomeinen betrouwbaar blijven en worden beschermd.

Door het toevoegen van DMARC, DKIM en SPF op uw e-mail domeinen verklein je in grote mate de genoemde risico voor jouw organisatie.

Controleer de huidige beveiliging van jouw domein:

Laat ons een vrijblijvende offerte sturen

Waarom DMARCSaaS

Lees meer over de voordelen van DMARCSaaS